مصاحبه به مناسبت ۲۴ آبان ماه روز کتابدار و کتابخوانی

مسئول کتابخانه واحد نی ریز: افتخار می کنم که مدت ۱۱ سال است به عنوان کارشناس کتابخانه در بزرگترین دانشگاه حضوری جهان کار می کنم .

۲۳ آبان ۱۳۹۶ | ۰۸:۵۸ کد خبر : ۲۳۲ اخبار اطلاعیه ها
به مناسبت ۲۴ آبان ماه روز کتابدار، کتاب و کتاب خوانی خبرنگار ما گفت و گویی را با مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز انجام داده که ماحصل آن را در ذیل با هم می خوانیم:

مسئول کتابخانه واحد نی ریز:

افتخار می کنم که مدت 11 سال است به عنوان کارشناس کتابخانه در بزرگترین دانشگاه حضوری جهان کار می کنم .

به مناسبت 24 آبان ماه روز کتابدار، کتاب و کتاب خوانی خبرنگار ما گفت و گویی را با مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز انجام داده که ماحصل آن را  در ذیل با هم می خوانیم:

1- لطفا" خودتان را بطور کامل معرفی کنید و سابقه ای از فعالیت های خود را

ذکر کنید؟

اینجانب اعظم محلاتیان فارغ التحصیل رشته کتابداری و اطلاع رسانی از دانشگاه  اصفهان هستم البته  نام این رشته به علم اطلاعات و دانش شناسی تغییر یافته است.

اواخر سال 1384  از طریق آزمون استخدامی سراسری  دانشگاه آزاد اسلامی در پست کارشناس کتابخانه پذیرفته شدم و از اردیبهشت ماه 1385 در  دانشگاه آزاد اسلامی واحد  نی ریز  مشغول به کار شدم .

اکنون افتخار می کنم که مدت 11 سال است به عنوان کارشناس کتابخانه در بزرگترین دانشگاه حضوری جهان یعنی دانشگاه آزاد اسلامی کار می کنم .

اینجانب علاقه زیادی به مطالعه داستان‌های کوتاه ، کتاب‌های تاریخی ، طنز و کتاب‌های مربوط به گرامر ، مکالمه و آموزش زبان انگلیسی  دارم.

2 -  با توجه به اینکه 24 آبان ماه روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار نامگذاری شده است چه فعالیت‌هایی در کتابخانه دانشگاه شما جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی صوررت گرفته است؟

معرفی کردن کتاب‌های مختلف مربوط به موضوعات مورد نیاز مراجعان به کتابخانه

برگزاری مسابقات کتابخوانی

تهیه لیست خرید از کتاب‌های درسی و تحقیقی موردنیاز دانشجویان

تهیه لیست اشتراک مجلات مورد نیاز رشته‌های کارشناسی ارشد و کارشناسی

برگزاری جلسات آشنایی و تحلیل کتاب‌های حوزه رشته‌های کارشناسی ارشد که در کتابخانه موجود است.

برگزاری جلسات آشنایی با پایان نامه نویسی توسط اساتید با حضور در بخش پایا ن نامه ها

3-  مشخصات کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی نی ریز  و مراحل آماده سازی کتاب جهت استفاده مراجعان را شرح دهید؟

کتابخانه این دانشگاه از سال1377 دایر شده است .در حوزه رده بندی کتابخانه‌ها جزء کتابخانه‌های تخصصی دانشگاهی است. نظام رده بندی مورد استفاده کتابخانه نظام رده بندی کنگره آمریکا است. نرم افزار مورد استفاده در کتابخانه نرم افزار پارس آذرخش است.

مراحل آماده سازی کتاب به این صورت است که زمانی که کتاب‌های مورد  نیاز  دانشجویان و اساتید خریداری شده است  چک می شود و کتاب در دفتر ثبت کتابخانه  ثبت می شود و یک شماره ثبت خاص به آن اختصاص می یابد. بعد از آن مشخصات کامل کتابشناختی کتاب در نرم افزار کتابخانه ذخیره می شود و کتاب  یک کد و شماره مدرک کامپیوتری مخصوص می گیرد . سپس شماره ثبت کتاب در نرم افزار ذخیره می شود و  بر اساس نظام رده بندی کنگره، رده بندی خاص مربوط به کتاب به آن تعلق می گیرد  و در کتاب نوشته می شود.

پس از ثبت کامپیوتری، برچسب کتاب تایپ شده، چاپ می شود و در قسمت عطف کتاب چسبانده می شود و بر طبق رده بندی کنگره در قفسه‌های کتابخانه قرار می گیرد.

4-  کتابخانه شما دارای چند جلد کتاب می باشد و از این تعداد چند جلد کتاب مرجع را شامل می شود؟

کتابخانه دارای 39117 جلد کتاب است که از این تعداد 2000 جلد کتاب مرجع را شامل می شود.

5 میزان استفاده دانشجویان از کتابخانه را چگونه ارزیابی می کنید؟

با توجه به اینکه  قیمت کتاب به  مرور زمان  افزایش پیدا کرده است و کتابخانه دانشگاه دارای مجموعه‌ای غنی از کتاب‌های مربوط  به رشته‌های دانشگاهی است، دانشجویان بیشتر  به کتابخانه مراجعه می کنند تا کتاب‌های مورد نیازشان را به صورت امانت تهیه کنند. چه مربوط به کتاب درسی باشد و چه مربوط به امور تحقیق و پژوهش شامل نوشتن مقاله و تحقیق‌های درسی و حتی مربوط به نوشتن پایان نامه و رساله باشد.

6- آیا کتابخانه دانشگاه شما اشتراک مجلات و ژورنال‌های معتبر علمی را دارا است؟

مجلات موردنیاز رشته‌های کارشناسی  و خصوصاً  رشته‌های کارشناسی ارشد  را اشتراک داریم.

سخن آخر

کتابخانه‌ها باغ دانش هستند و به هر موضوعی که علاقه داریم کتاب‌های زیادی چاپ شده است می توانیم با مراجعه به کتابخانه‌ها از این درخت دانش استفاده کنیم. لذت مطالعه با کتاب چاپی به مراتب بیشتر از مطالعه کتاب‌های الکترونیکی و صوتی است.

چون با قدم گذاشتن در محیط  کتابخانه  و فضای آرامش بخش آن ، مطالعه بسیار لذت بخش خواهد بود.