رئیس واحد نی ریز: ضرورت توجه به پدیده ازدواج گریزی در جامعه

۰۱ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۱۲ کد : ۳۸۵ اخبار اطلاعیه ها
خبرگزاری آنا: دکتر سیدمحمدرضا رئیس‌السادات، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز ضمن تبریک اول ذی حجه سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، ضرورت بررسی ارائه راهکارها جهت رفع موانع ازدواج جوانان را یک امر کلیدی دانست که باید توسط کارگروه‌های تخصصی در دانشگاه‌ها مورد ارزیابی و کنکاش قرار گیرد.

رئیس واحد نی ریز:

ضرورت توجه به پدیده ازدواج گریزی در جامعه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با بیان این موضوع که ازدواج مولای متقیان حضرت علی(ع) و سرور زنان دو عالم حضرت فاطمه(س) از رخدادها و اتفاقات مهم در تاریخ تشیع است، گفت: از آن جا که سلسله امامان شیعه، حاصل و ثمره این پیوند آسمانی است این رخداد میمون و خجسته از اتفاقات برجسته در تاریخ تشیع محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع که ازدواج این دو بزرگوار در کمال سادگی برگزار شد، افزود: بر اساس منابع روایی پیش از حضرت علی(ع)، برخی دیگر از صحابه و انصار نیز تمایل خود را برای ازدواج با حضرت فاطمه(س) اعلام کرده اما با مخالفت پیامبر(ص) رو به رو شده بودند اما وقتی علی(ع) برای این امر مقدس اقدام کردند، خواسته خود را این‌گونه بیان کردند: «پدر و مادرم فدای شما، وقتی خردسال بودم مرا از عمویتان ابوطالب و فاطمه بنت اسد گرفتید با غذای خود و به اخلاق و منش خود بزرگم کردید. نیکی و دلسوزی شما درباره من از پدر و مادرم بیشتر و بهتر بود. تربیت و هدایتم به دست شما بوده و شما         ‌ای رسول خدا به خدا سوگند ذخیره دنیا و آخرتم می‌باشید.‌ ای رسول خدا! اکنون که بزرگ شده‌ام، دوست دارم خانه و همسری داشته باشم تا در سایه انس با او، آرامش یابم. آمده‌ام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاری کنم. آیا مرا می‌پذیرید؟»

وی افزود: در روایت آمده که چهره پیامبر(ص)، همانند گل شکفته شد. گویا انتظار این لحظه را می‌کشید. خوشحال شد، ولی جواب قطعی را برعهده فاطمه (ع) گذاشتند

پیامبر (ص) ماجرای خواستگاری علی (ع) را برای دخترش بازگو کرد، خانه ناگهان غرق در سکوت شد و حضرت فاطمه (س) از سر حیا ساکت مانده و حرفی نزدند. به ناگاه بانگ تکبیر پیامبر (ص) بلند شد: «اللّه اکبر! فاطمه راضی است. سکوت او نشانه رضایت اوست.»

رئیس‌السادات با اشاره به این موضوع که در مساله مهریه نیز پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) امر را بسیار ساده گرفتند، گفت: پیامبر(ص) از داماد آینده اش پرسیدند: آیا برای این ازدواج اندوخته‌ای داری؟ علی (ع) پاسخ داد: شما از وضعیت من به خوبی آگاهید. تمام دارایی من شمشیر، زره و شتر آبکشم است. پیامبر(ص) فرمود: شمشیرت را برای جهاد در راه خدا نیاز داری؛ شتر هم برای انجام کار‌های روزمره و امرار معاش می‌خواهی؛ ولی این زره (پیراهن جنگی) را بفروش و پولش را برایم بیاور. علی(ع) زره را به پانصد درهم فروخت و پول را به عنوان مهریه همسرش نزد پیامبر (ص) آورد تا برای ازدواجشان هزینه کند. بدین ترتیب مهریه برترین بانوی دنیا تعیین شد و این مبلغ به عنوان سنت قرار گرفت و هر یک از اهل بیت (ع) میزان مهریه همسران خود را به همین مقدار مشخص می‌کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نی ریز با بیان این مطلب که جوانان ما باید در زندگی این نمونه‌های اخلاقی را اسوه و الگوی خود قرار دهند، گفت: البته امروزه رویکرد به مادیات و تجمل‌گرایی، شانه خالی کردن از پذیرش مسئولیت و سلب آزادی‌های فردی پس از ازدواج، مشکلات اقتصادی و سرایت فرهنگ مبتذل غرب به کشور، آسیب‌های فضای مجازی، سطح توقع بالای خانواده‌ها برای ازدواج فرزندانشان منوط به داشتن خانه، ماشین و جهیزیه از عوامل مهمی است که موجب ازدواج گریزی جوانان یا ازدواج در سنین بالا می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر این موضع که باید به پدیده ازدواج گریزی جوانان و ازدواج در سنین بالا توجه جدی شود، افزود:  بررسی عوامل مختلف این معضل اجتماعی یک امر حیاتی و کلیدی است و باید کارگروه‌های علمی در مراکز آموزش علمی تشکیل و کلیه علل این پدیده توسط کارشناسان و اساتید مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته و راهکارهای نوین که با شرایط و اقتضائات کنونی جامعه تطابق دارد، ارائه شود.

( ۱ )